A gyermekünk születése előtt pontosan megszerveztük részletesen  azokat a körülményeket amik feltétele a kis jövevény érkezésének. Tudtuk hogyan fogjuk haza szállítani, hová fog érkezni, hol lesz a gyermek ágya, milyen ágya lesz, stb. Tehát pontosan megterveztünk mindent részletesen.  A kiválasztott kutyus érkezésénél is pontosan meg kell szervezni ezeket a nem mellékes tényezőket, mint egy gyermeknél. Az eb érkezése előtt meg kellett tervezünk a pontos helyét.

Mi a házunk előtti kert felét leválasztottuk, ez a hely alkalmas kennelnek. Ide került a kutyaház. Kb. 8mx8m a kennel ez a hely ahol a kutyus tartózkodik. A kutyaház kiválasztásánál fontos szempont a kutyus mérete, nem lehet túl kicsi és nagy sem. A kutyaházaknál különböző méretet lehet választani . A kutyaház mérettáblázat tartalmazza, hogy kicsi közepes vagy nagy kutyának való, Egy kis testű kutyus esetében nem érdemes nagy házat választani ,mivel télen fázni fog, mert nem tudja a saját testmelegével fűteni a házát. Szóval a ház legyen a kutyához való méretű. Aztán lehet választani sátortetős, lapos tetős, szigetelt, vagy akár fűtött házat is. Az igények nagyon sok oldalúak. A ház elhelyezését úgy választottuk meg hogy ne legyen huzatba,lehetőleg legyen szél árnyékban. Nyáron nagy melegben legyen árnyékos. Ha ez nem lehetséges akkor napernyőt kell elhelyezni. Tehát a kutyusunk érkezése biztosított volt. Vártuk a kutyus érkezését. Eljött a várva várt nap. Elmentünk a kutyusért a lakhelyünktől kb. 200 km-re. Persze mondanom sem kell hogy erre a célra is választottunk a szállításra alkalmas zárható boxot .Mivel tudtam hogy Border Collie-ink lesz ezért L méretű szállító boxot szereztem be. A Box-nak számos előnye van. Nem járkálhat a kutya menet közben az autóban, nem zavarja sem a vezetőt sem az utasokat. Mivel mi szeretünk sokat utazni , kempingezni, különböző szállásokon szoktunk tartózkodni. A szállító boxot lehet használni mobilháznak is .Minden rendben lezajlott , renden volt az első találkozás és a hazaszállítás is.

A következő bejegyzésben a kutyus első heteiről lesz szó,hogyan bántunk vele, mit lehetet és mit nem, mit adtunk enni , mikor kellett állatorvoshoz vinni először.