Szóval általánosságban elmondható hogy ebből az egyszerű képletből általában nem teljesül az összes, vagy teljesen fel van felcserélve a sorrend. Mit is jelent ez valójában? Ja, a képlet feltalálója természetesen  nem én , hanem Cesar Millan. Sok problémát lehet elkerülni ha így neveljük a kutyánkat. Legalább egyszer naponta kell alkalmazni a módszert.

Például én reggel úgy kezdem a napot PITYPANGGAL, a kutyánkkal hogy dobálok neki teniszlabdát kb. tíz percig ez a TESTMOZGÁS, aztán sétálok vele, a séta során többször adok neki feladatot. Például ül, fekszik , vagy ha lát egy cicát akkor lábnál kell jönni mellettem/persze ha nem vagyok résen, akkor megkergeti/Van a sétának egy póráz nélküli része, tehát szabadon van PITYPANG, aztán ráteszem a pórászt és úgy is sétálok vele. ez volt a FEGYELEM rész. A séta végén jöhet a SZERETET Egyébként szeretem megdögönyözni PITYPANGOT. Nehéz nekem is megállnom, hogy ne a végére hagyjam a jutalom szeretetet.

A szeretettel valójában nincs semmi probléma, csak túlzásba nem szabad vinni, illetve az időzítés sem jó általában. Ezzel a módszerrel teljes mértékben le lehet vezetni a kutyánk felesleges energiáját. Ha nincs megfelelően “lefárasztva” a kutyánk akkor nyugtalan lesz. Egy nyugtalan kutya, aki tele van le nem vezetett energiával mit fog csinálni a bezárt laskásban? Főleg ha egyedül hagyják, UGAT, RÁG, FRUSZTRÁLT LESZ, AGRESSZÍV, Persze a kutya lesz a hibás. Naponta legalább háromszor szükség van egy kutyának a sétára.

Teljesen mindegy hogy lakásban, vagy kertes házban él. Igen tényleg nehéz megoldani! Főleg ha vannak gyermekek is, és a reggeli teendők közé nehéz beszorítani. Sokszor én is fáradt vagyok, hogy elmenjek sétálni, de a végére érdekes módon sokkal jobban érzem magam.

3D render of a female and dog jogging against a sunset sky