Nyugodt magabiztos energia. türelmes, következetes. tud szeretni, tiszteletre méltó, magabiztos, bölcs. Mind ez egy igazi kutya gazdi jellemzői. Egy falkavezér, egy vezető, vagy akár egy családban mondjuk egy édesapa, vagy édesanya.

De hát hogyan lehet elérni ezeket a jó tulajdonságokat? Egy kutyának miért fontosak ezek az emberi jellemzők? Talán mert megérzik az éppen aktuális energiáinkat? Érzik ha éppen kifelé mást mutat az ember mint ami ténylegesen zajlik ,mert érzik a bizonytalanságot a félelmet az agressziót és a feszültséget. Őket nem lehet becsapni, nagyon jók az érzékelőik. Nem véletlen hogy vannak terápiás kutyák,akik különböző betegséget tudnak jelezni, pl. cukorbetegeknek, ha leesik a vércukorszintjük és jelez a gazdának hogy kapja meg a szükséges inzulint,de ide lehet sorolni  a kábítószer kutató kutyákat a mentőkutyákat,és még lehetne sorolni. Ezeket a tulajdonságokat meg lehet tanítani. De az minden kutya közös jellemzője hogy érzik az éppen aktuális energiáinkat.

 Egy más szemszögből nézve nem „kutya” szemmel a fent felsorolt személyiség egy sikeres ember. Van a sikernek és a tudatos életnek receptje? Kiből lesz sikeres ember?

Beautiful girl in a black blouse. Woman in a summer park. Lady with cute dog

 Ezekre a kérdésekre keresem a választ én is évek óta.  A tanulmányaim során a  megtalált válaszokat a következő írásaimban olvashatod.