Nem mindegy hogy mit és mennyit eszik az eb

Az étrend nagyon fontos elem a kutyusnak. Főleg kölyök korban nem mindegy hogy mit és mennyit eszik az eb. Én személy szerint úgy választottam tápot, hogy megnéztem a tesztek alapján hogy melyiknek a legjobb a tápértéke. Érdekes hogy a legjobb márkájú tápoknak az értékei nem biztos hogy az élen járnak. Legjobb táp egy számomra ismeretlen márkájú termék volt, amit csak a neten tudtam megrendelni. Fontos hogy megnézzük vásárlás előtt hogy a táp kölyök kutyának való eledel legyen , mivel abban a tápban vannak olyan összetevők, ami a kölyökkutya fejlődéshez kellenek. A táp csomagolásán olvasható hogy hány gramm tápot kell adni a kutyusnak, ami attól függ hogy mennyi kilós az eb. Én minden alkalommal kimértem a tápot egy mérlegen. Kikötöttem a családomnak,hogy Pitypang csak akkor ehet, ha ténylegesen evés időszak van. Persze ha nem voltam ott akkor az ebédlő asztalnál rendszeresen potyogott egy pár falat. Ami viszont érdekes, hogy én nem adok falatokat az asztalnál, és a kutyában ki alakult az a szokás hogy tőlem nem kunyizik. A lányaimat főleg a nagyobbikat nem hagyja békén,mert megszokta hogy tőle általában kap. Pitypang napi háromszor kapott enni kölyök korában, ennyi volt előírva. Az étkezések között mentünk sétálni ,játszani. Etetés után pihentettem a kutyát. Persze nem csak tápot kap Pitypang de az alap általában ez.. Van aki viszont a nyers húsra esküszik, vagy házi kosztra. Természetesen mindenki maga dönti el hogy mit egyen a kutyus. Egy biztos, hogy a vadon élő kutyák és farkasok sem tápot kaptak a boltból, hanem vadásztak.

Pouring pet food into a bowl

Etetés előtt minden esetben sétáltunk Pitypanggal. Ez azért fontos mert így megdolgozott az ételért .A mai kutyáknak a dolga nagyon egyszerű, mivel mindent az orruk elé rakunk. Csak úgy etettem a kutyánkat, hogy ne legyen izgatott. Itt arra gondolok, hogy ne ugráljon az étel láttán. A kezemben a tállal a kutya elé állok, a tálat a feje fölött tartom. Akkor adom eléje a tálat,ha a kutya előttem nyugodtan ül.

Ahogy idősödik a kutya, úgy kell csökkenteni az étel adagok számát. Viszont ahogy gyarapszik a súlya a kutyának az étel gramm értéke egyre növekszik.”Serdülő” kutyának napi kétszer kell adni enni, reggel és este. A mi kutyánk Pitypang jelenleg elmúlt három éves és már csak napi egyszer kap enni, este. Természetesen előtte a séta elengedhetetlen.

« »